top of page

Tradiții și obiceiuri de Crăciun și Paște

          Obiceiurile şi tradiţiile reprezintă parte importantă a culturii populare româneşti, sunt definitorii pentru români şi dau identitate acestora. Prin secţiunile propuse în cadrul proiectului se urmăreşte cunoașterea și valorificarea obiceiurilor şi tradiţiilor de către copii, stimularea creativităţii,  cultivarea şi dezvoltarea spiritului de competiţie, diversificarea activităţilor de timp liber ale acestora, oferindu-le astfel posibilitatea de a încerca sentimentul de admiraţie şi de respect faţă tradițiile si obiceiurile de Crăciun și de Paște. Rolul cadrelor didactice, este de a-i face pe copii să înveţe, să preţuiască şi să respecte obiceiurile şi tradiţiile poporului în care s-au născut, să iubească meleagurile natale, portul românesc, dar şi sărbătorile care ne aduc în suflete atâta bucurie. Desfășurarea proiectului, este un schimb de experiență între cadre didactice și preșcolari din diferite unităţi de învățământ, reprezentând căi de succes în promovarea și realizarea acestui proiect.

         FESTIVAL - CONCURS de colinde tradiții și obiceiuri ,,E vremea colindelor” se desfǎşură cu public ȋn sala de spectacole a Palatului Copiilor din Constanța. Preşcolarii  participă individual sau în grup vocal la una dintre cele două secţiuni ale concursului. 

     În contextul pandemiei actuale, Festivalul-concurs se desfășoară on-line.

          EXPOZIȚIE de artă plastică ,,Paștele la români” se adresează preşcolarilor din grădinițele județului Constanța și din alte județe. Lucrările elaborate trebuie să conțină sau să sugereze un motiv din sfera tradiţiilor şi obiceiurilor de Paşti. Expoziția este organizată în incinta grădiniței.

       

bottom of page